Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gáztörvények - 322

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
417
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`T_1` = 8 °C = 281 K

`T_2` = 37 °C = 310 K

`(p_1*V_1)/T_1` = `(p_2*V_2)/T_2`

`p_2` = `(p_1*V_1*T_2)/(V_2*T_1)` = `(3*50*310)/(150*281)` = 1,10 atm

A belélegzett levegő nyomása 1,10 atm.
0