Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek fejtörő

Főoldal » Általános iskola » Matematika
476
Kertitörp telket vásárolt az új kertészének.A telek téglalap alakú, amelynek a kerület 72m. A telek hosszabb oldala háromszorosa a rövidebb oldalnak.A rövidebb oldalaira saroktól,sarokig törpbogyó bokrokat ültettek,45 cmként. Hány db bokrot ültettek összesen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
K = 2a + 2b = 72 m

a = 3b

K = `2*3b` + `2b` = 8b = 72

b = 9 m

a = `3*9` = 27 m

9 m = 900 cm osztva 45-tel, az annyi mint 20, tehát 21 bokrot lehet ültetni egy sorba (mert a sarok a 0 cm-nél kezdődik, a második bokor van a 45 cm-nél.

Két rövidebb oldala van, akkor összesen 2*21 = 42 bokrot ültetett.
Módosítva: 6 éve
1