Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 320

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
457
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-1.55)` = `2.82*10^(-2)` `(mol)/(dm^3)`

`[H^+]` = `K_s*c_("sav")/c_("só")`

`c_("sav")/c_("só")` = `([H^+])/K_s` = `(2.82*10^(-2))/(4.1*10^(-3))` = 6,87

A sav:só arány 6,87:1.
0