Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 319

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
363
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1


`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-9.36)` = `4.36*10^(-10)` `(mol)/(dm^3)`

`[H^+]` = `K_s*c_("sav")/c_("só")`

`c_("sav")/c_("só")` = `([H^+])/K_s` = `(4.36*10^(-10))/(4.9*10^(-10))` = 0,89

A sav:só arány 0,89:1.
0