Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 318

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
394
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`[OH^-]` = `10^(-pOH)` = `10^(-1.78)` = `1.66*10^(-2)` `(mol)/(dm^3)`

`[OH^-]` = `K_b*c_("bázis")/c_("só")`

`c_("bázis")/c_("só")` = `([OH^-])/K_b` = `(1.66*10^(-2))/(1.8*10^(-5))` = 922

A bázis:só arány 922:1.
0