Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 313

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
396
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-2.93)` = `1.17*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

`[H^+]` = `K_s*c_("sav")/c_("só")`

`c_("sav")/c_("só")` = `([H^+])/K_s` = `(1.17*10^(-3))/(1.38*10^(-4))` = 8,51

A sav:só arány 8,51:1.
0