Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 311

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
319
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Pufferekre vonatkozó összefüggés:

`[OH^-]` = `K_b*c_("bázis")/c_("só")` = `2.29*10^(-6)*1.5/0.4` = `8.59*10^(-6)` `(mol)/(dm^3)`

pOH = -lg`[OH^-]` = `-lg(8.59*10^(-6))` = 5,07

pH = 14 - pH = 14 - 5,07 = 8,93

A pufferoldat pH-ja 8,93.
0