Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 310

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
369
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`[OH^-]` = `K_b*c_("bázis")/c_("só")` = `1.26*10^(-6)*0.5/0.6` = `1.05*10^(-6)` `(mol)/(dm^3)`

pOH = -lg`[OH^-]` = `-lg(1.05*10^(-6))` = 4,04

pH = 14 - pH = 14 - 4,04 = 5,98

A pufferoldat pH-ja 8,02.
0