Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 309

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
385
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Pufferekre vonatkozó összefüggés:

`[OH^-]` = `K_b*c_("bázis")/c_("só")` = `6.46*10^(-5)*1.05/0.75` = `9.04*10^(-5)` `(mol)/(dm^3)`

pOH = -lg`[OH^-]` = `-lg(9.04*10^(-5))` = 4,04

pH = 14 - pH = 14 - 4,04 = 9,96

A pufferoldat pH-ja 9,96.
0