Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 308

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
332
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Pufferekre vonatkozó összefüggés:

`[OH^-]` = `K_b*c_("bázis")/c_("só")` = `5.13*10^(-4)*0.27/0.8` = `1.73*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`

pOH = -lg`[OH^-]` = `-lg(1.73*10^(-4))` = 3,76

pH = 14 - pH = 14 - 3,76 = 10,24

A pufferoldat pH-ja 10,24.
0