Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 307

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
395
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`[OH^-]` = `K_b*c_("bázis")/c_("só")` = `4.37*10^(-4)*0.62/0.32` = `8.47*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`

pOH = -lg`[OH^-]` = `-lg(8.47*10^(-4))` = 3,07

pH = 14 - pH = 14 - 3,07 = 10,93

A pufferoldat pH-ja 10,93.
0