Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 306

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
391
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`[OH^-]` = `K_b*c_("bázis")/c_("só")` = `3.98*10^(-10)*0.1/0.9` = `4.42*10^(-11)` `(mol)/(dm^3)`

pOH = -lg`[OH^-]` = `-lg(4.42*10^(-11))` = 10,35

pH = 14 - pH = 14 - 10,35 = 3,65

A pufferoldat pH-ja 3,65.
0