Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 305

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
422
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Pufferekre vonatkozó összefüggés:

`[OH^-]` = `K_b*c_("bázis")/c_("só")` = `1.07*10^(-8)*0.8/0.35` = `2.45*10^(-8)` `(mol)/(dm^3)`

pOH = -lg`[OH^-]` = `-lg(2.45*10^(-8))` = 7,61

pH = 14 - pH = 14 - 7,61 = 6,39

A pufferoldat pH-ja 6,39.
0