Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 304

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
376
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`[OH^-]` = `K_b*c_("bázis")/c_("só")` = `1.78*10^(-9)*1.19/0.19` = `1.11*10^(-8)` `(mol)/(dm^3)`

pOH = -lg`[OH^-]` = `-lg(1.11*10^(-8))` = 7,95

pH = 14 - pH = 14 - 7,95 = 6,05

A pufferoldat pH-ja 6,05.
0