Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 303

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Pufferekre vonatkozó összefüggés:

`[OH^-]` = `K_b*c_("bázis")/c_("só")` = `1.85*10^(-5)*1.2/0.5` = `4.44*10^(-5)` `(mol)/(dm^3)`

pOH = -lg`[OH^-]` = `-lg(4.44*10^(-5))` = 4,35

pH = 14 - pH = 14 - 6,10 = 9,65

A pufferoldat pH-ja 9,65.
0