Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 302

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
388
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Pufferekre vonatkozó összefüggés:

`[OH^-]` = `K_b*c_("bázis")/c_("só")` = `1.2*10^(-6)*0.2/0.3` = `8*10^(-7)` `(mol)/(dm^3)`

pOH = -lg`[OH^-]` = `-lg(8*10^(-7))` = 6,10

pH = 14 - pH = 14 - 6,10 = 7,90

A pufferoldat pH-ja 7,90.
0