Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 301

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
2264
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Pufferekre vonatkozó összefüggés:

`[H^+]` = `K_s*c_("sav")/c_("só")` = `2.95*10^(-8)*0.82/0.47` = `5.15*10^(-8)` `(mol)/(dm^3)`

pH = -lg`[H^+]` = `-lg(5.15*10^(-8))` = 7,29

A pufferoldat pH-ja 7,29.
0