Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 300

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
355
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Pufferekre vonatkozó összefüggés:

`[H^+]` = `K_s*c_("sav")/c_("só")` = `6.76*10^(-4)*0.58/0.26` = `1.508*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

pH = -lg`[H^+]` = `-lg(1.508*10^(-3))` = 2,82

A pufferoldat pH-ja 2,82.
0