Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 299

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
371
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`[H^+]` = `K_s*c_("sav")/c_("só")` = `3.98*10^(-4)*0.07/0.17` = `1.64*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`

pH = -lg`[H^+]` = `-lg(1.64*10^(-4))` = 3,79

A pufferoldat pH-ja 3,79.
0