Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 298

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
396
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Pufferekre vonatkozó összefüggés:

`[H^+]` = `K_s*c_("sav")/c_("só")` = `6.31*10^(-5)*0.4/0.7` = `3.6*10^(-5)` `(mol)/(dm^3)`

pH = -lg`[H^+]` = `-lg(3.6*10^(-5))` = 4,44

A pufferoldat pH-ja 4,44.
0