Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 297

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
436
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`[H^+]` = `K_s*c_("sav")/c_("só")` = `1.32*10^(-5)*0.05/0.28` = `2.36*10^(-6)` `(mol)/(dm^3)`

pH = -lg`[H^+]` = `-lg(2.36*10^(-6))` = 5,63

A pufferoldat pH-ja 5,63.
0