Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 295

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
402
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`[H^+]` = `K_s*c_("sav")/c_("só")` = `6.31*10^(-8)*0.55/0.75` = `4,63*10^(-8)` `(mol)/(dm^3)`

pH = -lg`[H^+]` = `-lg(4.63*10^(-8))` = 7,33

A pufferoldat pH-ja 7,33.
0