Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 293

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
313
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`[H^+]` = `K_s*c_("sav")/c_("só")` = `2.51*10^(-4)*0.02/0.01` = `5.04*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`

pH = -lg`[H^+]` = `-lg(5.04*10^(-4))` = 3,30

A pufferoldat pH-ja 3,30.
0