Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pufferoldatok - 292

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
417
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Pufferekre vonatkozó összefüggés:

`[H^+]` = `K_s*c_("sav")/c_("só")` = `3.16*10^(-3)*0.3/0.2` = `4.74*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

pH = -lg`[H^+]` = `-lg(4.74*10^(-3))` = 2,32

A pufferoldat pH-ja 2,32.
0