Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyenge elektrolitok, pH - 290

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
467
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`HO-CH_2-CH_2-NH_2` + `H_2O` `Leftrightarrow` `HO-CH_2-CH_2-NH_3^+` + `OH^-`

Kiindulás: 0.08 mol

pOH = 14-pH = 14-11.2 = 2.8

`[OH^-]` = `10^(-pOH)` = `10^(-2.8)` = 1,585 mmol, ugyanennyi az átalakult etanolamin mennyisége.

`alpha` = `("átalakult")/("kiindulási")` = `1.585/80` = 0,0198

A disszociációfok 0,0198 (1,98 %).
0