Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyenge elektrolitok, pH - 289

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
391
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`CH_3-CHOH-COOH` `Leftrightarrow` `CH_3-CHOH-COO^-` + `H^+`

Kiindulás: 0.32 mol

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-2.17)` = 6,76 mmol, ugyanennyi az átalakult tejsav mennyisége.

`alpha` = `("átalakult")/("kiindulási")` = `6.76/320` = 0,0211

A disszociációfok 0,0211 (2,11 %).
0