Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet levezetése

Főoldal » Középiskola » Matematika
550
Le tudná valaki ezt nekem vezetni?

X+(0,06*X)/12*9=11495
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
X+6/100/108 X = 11495
X+6x/100/108 = 11495
X+6x/10800 = 11495
X+x/1800 = 11495
1800x+1800*X/1800 = 1800*11495
1800x+x=20691000
1801x=20691000

vagyis: X=20691000/1801
0