Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyenge elektrolitok, pH - 288

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
439
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`C_6H_5COOH` `Leftrightarrow` `C_6H_5COO^-` + `H^+`

Kiindulás: 0.0082 mol

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-3.15)` = 0,708 mmol, ugyanennyi az átalakult benzoesav mennyisége.

`alpha` = `("átalakult")/("kiindulási")` = `0.708/8.2` = 0,0863

A disszociációfok 0,0863 (8,63 %).
0