Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyenge elektrolitok, pH - 287

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
405
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`ICH_2COOH` `Leftrightarrow` `ICH_2COO^-` + `H^+`

Kiindulás: 0,06 mol

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-2.2)` = 6,31 mmol, ugyanennyi az átalakult jódecetsav mennyisége.

`alpha` = `("átalakult")/("kiindulási")` = `6.31/60` = 0,1052

A disszociációfok 0,1052 (10,52 %).
0