Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyenge elektrolitok, pH - 285

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
385
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`HNO_2` `Leftrightarrow` `NO_2^-` + `H^+`

Kiindulás: 1,2 mol

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-1.61)` = 24,55 mmol, ugyanennyi az átalakult salétromossav mennyisége.

`alpha` = `("átalakult")/("kiindulási")` = `24.55/1200` = `2.046*10^(-2)`
0