Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyenge elektrolitok, pH - 284

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
364
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`C_2H_5COOH` `Leftrightarrow` `C_2H_5COO^-` + `H^+`

Kiindulás: 0,023 mol

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-3.26)` = `5.5*10^(-4)` mol, ugyanennyi az átalakult propionsav mennyisége.

`alpha` = `("átalakult")/("kiindulási")` = `(5.5*10^(-4))/0.023` = `2.389*10^(-2)`

A disszociációfok `2.389*10^(-2)` (2,389 %).
Módosítva: 6 éve
0