Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyenge elektrolitok, pH - 283

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
392
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`HOCl` `Leftrightarrow` `OCl^-` + `H^+`

Kiindulás: 0,05 mol

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-4.4)` = `3.98*10^(-5)` mol, ugyanennyi az átalakult hipoklórossav mennyisége.

`alpha` = `("átalakult")/("kiindulási")` = `(3.98*10^(-5))/0.05` = `7.96*10^(-4)`

A disszociációfok `7.96*10^(-4)` (0,0796%).
Módosítva: 6 éve
0