Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyenge elektrolitok, pH - 282

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
381
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`CH_3COOH` `Leftrightarrow` `CH_3COO^-` + `H^+`

Kiindulás: 0,83 mol

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-2.41)` = 3,89 mmol, ugyanennyi az átalakult hangyasav mennyisége.

`alpha` = `("átalakult")/("kiindulási")` = `3.89/830` = 0,00469

A disszociációfok 0,00469 (0,469%).
0