Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyenge elektrolitok, pH - 281

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
363
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`HCOOH` `Leftrightarrow` `HCOO^-` + `H^+`

Kiindulás: 0,1 mol = 100 mmol

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-2.34)` = 4,57 mmol, ugyanennyi az átalakult hangyasav mennyisége.

`alpha` = `("átalakult")/("kiindulási")` = `4.57/100` = 0,0457

A disszociációfok 0,0457 (4,57%).
0