Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy kiskocsi

Főoldal » Középiskola » Fizika
3513
Mekkora állandó erőt kell az 50kg tömegű kiskocsira kifejteni, hogy az indulástól számított 4s alatt 10m utat tegyen meg.

Kérlek levezetéssel és magyarázattal, mert nem értem.:(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Állandó erő => Állandó gyorsulás
Ekkor:
s = a * t * t / 2
a = 2 * s / t / t
a = 2 * 10m / 4s / 4s
a = 5 / 4 (m/s/s)
Innen az erő:
F = m * a
F = 50kg * 5/4 (m/s/s)
F = 62,5 (kg*m/s/s)
F = 62,5 N
1