Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány g/dm3 a tömegkoncentrációja a következő oldatnak?

Főoldal » Középiskola » Kémia
692
Hány g/dm3 a tömegkoncentrációja a következő oldatnak?
1,0 w%-os, 1,003 g/cm3 sűrűségű magnézium-szulfát-oldat.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sűrűség, tömegkoncentráció
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Jajj, és az lemaradt, ha lehet akkor kérem vezesse le nekem valaki.
0

100 g oldatban van 1 g oldott anyag (régebbi jelölés ez a tömegszázalékra).

Az oldat sűrűsége ismert, kiszámoljuk a térfogatát.

V = `m/rho` = `100/1.003` = 99,7 `cm^3`

99,7 `cm^3` oldatban van 1 g oldott anyag.

1000 `cm^3` oldatban van `1000/99.7*1` = 10,03 g oldott anyag.

A `MgSO_4`-oldat tömegkoncentréciója 10,03 `g/(dm^3)`.
0