Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 256

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
362
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

HCl + KOH = KCl + `H_2O`

KOH:

pOH = 14-12,34 = 1,66

`[OH^-]` = `10^(-pH)` = `10^(-1.66)` = 0,0219

1 `dm^3` oldatban van 0,0219 mol KOH

15 `cm^3` oldatban van `15/1000*0.0219` = 0,328 mmol KOH

HCl:

1 `dm^3` oldatban van 0,0382 mol HCl

x `cm^3` oldatban van 0,328 mmol HCl

x = `0.328/38.2*1000` = 8,59

8,59 `cm^3` HCl-oldat szükséges a közömbösítéshez.
0