Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Abrazold grafikusan a kovetkezo fuggvenyeket mindegyiket kulon abran

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1346
a.) f:(-1,4)->R, f(x)=x-2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ábrázolod 2 pontját, például x=2 esetén a függvény értéke 0, tehát a (2;0) pontot, x=3 esetén a függvényérték 1, így a (3;1) pontot jelölöd. Mivel az ilyen alakú függvény képe egy egyenes a valós számok halmazán, és mivel 2 pont egyértelműen meghatároz egy egyenest, annyi a dolgunk, hogy a két pontra egyenest állítunk. Ha ez megvan, csak az adott értelmezési tartományon hagyjuk meg a képét, a többi részt töröljük. Mivel nyílt intervallumon van értelmezve a függvény, ezért azokra x=-1 és x=4 esetén ahol felvenné a függvényértéket, oda üres karikát rakunk, ezzel jelölve, hogy az már nem tartozik a függvény képéhez (ha zárt lenne, tele karikát raknánk).
3

Tudom ajánlani ilyen függvényes feladatoknál a geogebrát :)
Ingyenesen letölthető androidra és windowsra is (lehet hogy IOS-re is nem tudom)
Ábrázol mindenféle függvényt akár térben is ;)
0