Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 253

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
403
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`NH_4OH` `Leftrightarrow` `NH_4^+` + `OH^-`

Kiindulás: x mol ammónia

pOH = 14-13.11 = 0.89

`[OH^-]` = `10^(-pOH)` = `10^(-0.89)` = 0,129 mol

Átalakul: 0,129 mol ammónia

1000 `cm^3` oldatban van 0.129 mol ammónia

520 `cm^3` oldatban van `520/1000*0.129` = 0.067 mol ammónia

1 mol ammónia standardállapotban 24,5 `dm^3`

0.067 mol ammónia térfogata `0.067*24.5` = 1,6412 `dm^3` = 1641,2 `cm^3`

1641,2 `cm^3` ammóniagázt vezettünk a vízbe.
0