Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 243

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
407
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(NaOH)` = 40 `g/(mol)`

1 `dm^3` oldatban van 0,4 g NaOH; ami `0.4/40` = 0,01 mol NaOH

pOH = `-lg[OH^-]` = -lg(0,01) = 2

pH = 14-pOH = 14-2 = 12

Az eredeti oldat pH-ja 7 volt. A változás: 12-7 = 5.

A pH 5 egységgel változott.
0