Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 239

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
412
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(CH_3COONa*3H_2O)` = 136 `g/(mol)`

34 g kristályos Na-acetát az `34/136` = 0,25 mol


1000 `cm^3` oldatban van 0,83 mol ecetsav

200 `cm^3` oldatban van `200/1000*0.83` = 0,166 mol ecetsav

`[H^+]` = `K_s*(c_("sav")/c_("só"))` = `1.85*10^(-5)*(0.166/0.25)` = `1.23*10^(-5)`

pH = -lg`[H^+]` = -lg `(1.23*10^(-5))` = 4,91

A puffer pH-ja 4,91.
0