Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 238

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
426
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`[H^+]` = `K_s*(c_("sav")/c_("só"))`

`(c_("sav")/c_("só"))` = `[H^+]/K_s`


a, 4,25

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-4.25)` = `5.62*10^(-5)` `(mol)/(dm^3)`

`(c_("sav")/c_("só"))` = `[H^+]/K_s` = `(5.62*10^(-5))/(1.85*10^(-5))` = 3,04


b, 4,43

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-4.43)` = `3.71*10^(-5)` `(mol)/(dm^3)`

`(c_("sav")/c_("só"))` = `[H^+]/K_s` = `(3.71*10^(-5))/(1.85*10^(-5))` = 2,01


c, 4,73

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-4.73)` = `1.86*10^(-5)` `(mol)/(dm^3)`

`(c_("sav")/c_("só"))` = `[H^+]/K_s` = `(1.86*10^(-5))/(1.85*10^(-5))` = 1,01


d, 5,03

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-5.03)` = `9.33*10^(-6)` `(mol)/(dm^3)`

`(c_("sav")/c_("só"))` = `[H^+]/K_s` = `(9.33*10^(-6))/(1.85*10^(-5))` = 0,50


e, 5,21

`[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-5.21)` = `6.17*10^(-6)` `(mol)/(dm^3)`

`(c_("sav")/c_("só"))` = `[H^+]/K_s` = `(6.17*10^(-6))/(1.85*10^(-5))` = 0,33

Az arányok rendre 3,04; 2,01; 1,01; 0,50; 0,33.
0