Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 236

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
321
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Pufferelegyek pH-ja:

`[H^+]` = `K_s*(c_("sav")/c_("só"))` = `1.85*10^(-5)*(0.01/0.01)` = `1.85*10^(-5)`

pH = `-lg[H^+]` = `-lg(1.85*10^(-5))` = 4,73

A pufferoldat pH-ja 4,73.
0