Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 229

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
516
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`H_2SO_4` + 2 KOH = `K_2SO_4` + 2 `H_2O`

1 `dm^3` oldatban van 0,01 mol kénsav

Ehhez szükséges 0,02 mol KOH

pH = 12 `rightarrow` pOH = 14-12 = 2

1 `dm^3` oldatban van 0,01 mol KOH

Hány `dm^3` oldatban van 0,02 mol KOH?

x = `0.02/0.01*1000` = 2000

Az oldat össztérfogata 1000+2000 `cm^3`

Keletkezik 0,01 mol `K_2SO_4`

3 `dm^3` oldatban van 0,01 mol `K_2SO_4`

1 `dm^3` oldatban van `1/3*0.01` = 0.0033 mol `K_2SO_4`

Az oldat kálium-szulfátra nézve 3,3 `(mmol)/(dm^3)`-es.
0