Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 228

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
425
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1

`HNO_3` + NaOH = `NaNO_3` + `H_2O`

Salétromsav:

1000 `cm^3` oldatban van 2 mol salétromsav

20 `cm^3` oldatban van `20/1000*2` = 0,04 mol salétromsav

NaOH:

1000 `cm^3` oldatban van x mol NaOH

200 `cm^3` oldatban van `200/1000*x` = `0.2*x` mol NaOH

Marad az oldatban `0.2x-0.04` mol NaOH

220 `cm^3` oldatban van `0.2x-0.04` mol NaOH

1000 `cm^3` oldatban van 0,01 mol NaOH

`1000/220` = `0.01/(0.2x-0.04)`

x = 0,211

A NaOH-oldat koncentrációja 0,211 `(mol)/(dm^3)`.
0