Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 226

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
380
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
HCl + NaOH = NaCl + `H_2O`

HCl:

1000 `cm^3` oldatban van 0,01 mol HCl (pH = 2)

100 `cm^3` oldatban van 1 mmol HCl

NaOH:

1000 `cm^3` oldatban van 0,1 mol NaOH (pH = 13)

10 `cm^3` oldatban van `10/1000*0.1` = 1 mmol NaOH

Ezek az oldatok semlegesítik egymást, a keletkezett oldat pH-ja 7 lesz.
0