Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 222

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
450
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`M_(KOH)` = 56 `g/(mol)`

1. oldat

100 g oldatban van 14 g KOH

145 g (`cm^3`) oldatban van `145/100*14` = 20,3 g KOH, ami `20.3/56` = 0,3625 mol KOH


2. oldat

1000 `cm^3` oldatban van 0,0154 mol KOH

257 `cm^3` oldatban van `257/1000*0.0154` = 3,9578 mmol KOH

257+145 = 402 `cm^3` oldatban van 366 mmol KOH

1000 `cm^3` oldatban van `1000/402*0.366` = 0,916 mol KOH

pOH = -lg`[OH^-]` = -lg (0,916) = 0,038
0