Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 212

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
332
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`HA` `Leftrightarrow` `H^+` + `A^-`

Kiindulás: 0,15 mol HA

pH = 2,35 `rightarrow` `[H^+]` = `10^(-pH)` = `10^(-2.35)` = `4.47*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

Átalakul: `4.47*10^(-3)` mol HA

Egyensúlyban: 0,15-`4.47*10^(-3)` = 0,1455 mol HA és `4.47*10^(-3)` mol `A^-` és `H^+`

`K_s` = `([A^-]*[H^+])/([HA])` = `(4.47*10^(-3))^2/0.1455` = `1.371*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`
0