Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 211

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
333
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1



`pH_1` = 1 `rightarrow` `c_1` = `10^(-pH_1)` = `10^(-1)` `(mol)/(dm^3)`

`pH_1` = 3 `rightarrow` `c_2` = `10^(-pH_2)` = `10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`

1: 1 `dm^3` oldatban van 0,1 mol HCl

2: 1 `dm^3` oldatban van 0,001 mol HCl

1 + 2 :

2 `dm^3` oldatban van 0,1+0,001 = 0,101 mol HCl

1 `dm^3` oldatban van `1/2*0.101` = 0,0505 mol HCl

pH = `-lg[H^+]` = -lg 0,0505 = 1,3

A keletkezett oldat pH-ja 1,3.
0