Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH, elektrolit, egyensúly - 208

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
409
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Így első ránézésre 100-szorosára.

De azért számoljunk.

`H_2SO_4` `rightarrow` 2 `H^+` + `SO_4^(2-)`

`pH_1` = 1,24 `c_1` = `10^(-pH_1)/2` = `2.88*10^(-2)` `(mol)/(dm^3)`

`pH_2` = 3,24 `c_2` = `10^(-pH_2)/2` = `2.88*10^(-4)` `(mol)/(dm^3)`

H = `c_1/c_2` = `(2.88*10^(-2))/(2.88*10^(-4)` = 100
0